11 November 2004

Het Mays Kabaol is op 11 november opgericht door een 10-tal muzikanten uit de May en omstreken. Jan Ligthart, Jan van Groesen en Johan Simons leiden deze groep jonge enthousiastelingen door de begin periode. Dit was geen flauw klusje aangezien de band moest zich gaan bewijzen, ook al hadden we slechts 6 nummers in ons repertoire. De meeste bands zouden hier niet ver mee komen, maar door onze schattigheid op jonge leeftijd is het ons toch gelukt.
Elke zondag ochtend gingen we repeteren in de kantine van Gebroeders Bos.
Hier is de eerste foto van ons die in het carillon stond, waarmee we bekent zijn geworden:In de volgende jaren zijn we ons beetje bij beetje uit gaan breiden, zowel ons repertoire als onze leden. Het muziek niveau steeg in een razend tempo, waardoor we na 2 jaar als een stuk of 15 nummers konden spelen. Beetje bij beetje verdween onze schattigheid maar tegelijk steeg het muziek niveau van de band razendsnel.
Johan Simons die ons de eerste 3 jaar had geholpen met de band ging in 2007 weg bij ons. Nu kwam het aan op onze Jan'en. Onze dirigent was nu Jan van Groesen, en de rest regelde Jan Ligthart.

28 November 2009

In 2009 was het tijd voor ons eerste jubileum, het 5 jarig bestaan. Dit gebeurde in ons stamcafé 'Het Hof van Holland' in Made, waar we sinds 2008 elke dinsdag mogen repeteren. Dat feest zal nog lang in ons geheugen rond dwalen.
Na dit jubileum besloot Jan Ligthart dat wij oud genoeg waren om alles zelf te regelen. Nadat Jan al die jaren enorm veel voor ons betekende, werd Roy Delhij de nieuwe voorzitter van de club.

Tot heden:

Nu we een complete en erg populaire band zijn van 14 muziekanten, kan er werkelijk niks meer stuk gaan. We hopen jullie dan ook binnenkort op een van onze optredens te zien!